Prag

Božićni vašar, Češka

već od 699€

Opis destinacije

Prag, prestonica Češke Republike, jedan je od najlepših gradova Evrope. Prostire se na sedam brda krunisanih divnim zamkovima i crkvama, a na reci Vltavi je veličanstveni Karlov most podignut 1357, za vreme vladavine Karla IV, koji je tada bio na vrhuncu moći. Praški zamak i zamak Višehrad, palata Šterberg iz 18.veka u kojoj se danas nalazi Nacionalna galerija sa vrednim delima starih majstora, zgrada Karlovog univerziteta, Stara gradska skupština sa astronomskim satom, tajanstvene kaldrmisane ulice i prolazi Starog grada, lepota Vaclavskih namjesti, čuveno češko pivo i još čuvenije knedle pripremljene na neki od stotinu načina, plus popularni brambork (palačinke od krompira) samo su neki od simbola „grada stotine tornjeva” ali i razloga zašto se svi oni koji jednom vide Prag u Prag opet vraćaju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ČEŠKA  
PRAG 
Božićni vašar 
Polazak: 14. decembar 2023. / Povratak: 17. decembar 2023. 
4 dana (3 noćenja) - avionom i autobusom 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Smeštaj
Usluga
14.12.2023. – 17.12.2023.
½Doplata za 1/1
Hotel: 4*Noćenje sa doručkom699€199€

Napomena: Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit. 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz redovnom linijom Air Serbia na relaciji Beograd-Prag-Beograd,  ručni prtljag (1 torba do 8kg, dimenzija 40x20x55cm) kao i jedna torba predatog prtljaga do 23kg, transferi  autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 4* na  bazi noćenja sa doručkom, panoramsko razgledanje Praga, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji,  troškovi organizovanja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 66 eur. Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja  putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti i posete (koji se plaćaju na licu mesta), međunarodno putno  osiguranje, lični troškovi. 

FAKULTATIVNI IZLETI: 
Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće  realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje,  a plaćanje se vrši u Pragu, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja  organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. 

Krstarenje Vltavom (2 sata ): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, večera na brodu na  bazi švedskog stola i dvočasovno krstarenje Vltavom. Cena izleta: 45 evra 

Češki Krumlov i zamak Hluboka (celodnevni izlet, oko 10 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u  pratnji lokalnog vodiča i ulaznica u dvorac Hluboka i audio guide na engleskom jeziku. Obilazak Češkog  Krumlova u pratnji lokalnog vodiča. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 90 evra 

Karlove Vari (poludnevni izelet ,oko 7h) : U cenu je uključen prevoz, razgledanje Karlovih Vari u pratnji  vodiča. Cena izleta: 60 evra. 
Hotel Archibald  City Prague 4* ili sličan www.archibaldcity.cz

Archibald Citi je hotel sa 4 zvezdice u centru Praga, samo 150 m od Vaclavskog trga i Narodnog muzeja i 400 m od metro stanice Muzeum. Besplatan WiFi je dostupan u holu hotela, a recepcija radi 24 sata. Elegantne, klimatizovane sobe imaju satelitsku televiziju i kupatilo sa fenom za kosu. Svakog jutra se služi se raznovrstan doručak na bazi švedskog stola, a može se poslužiti i u sobama. Gosti takođe mogu da koriste turistički desk i gde mogu  kupiti ulaznice u brojne znamenitosti. Tramvajska stanica, Vodičkova, udaljena je 400 m od hotela Archibald City. Do Starogradskog trga sa astronomskim satom može se stići za 15 minuta hoda.
1. dan (14.12.2023.) BEOGRAD – PRAG
Čekiranje grupe na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla "  u  04:50 časova. Redovni let (let JU610) za Prag kompanijom Air Serbia u 06:50 časova. Sletanje u Prag u 09:00 časova. Po završetku aerodromskih formalnosti polazak na panoramsko i pešačko razgledanje grada: Praškog dvorca na Hradčanima, panorama Stare kraljevske palate, Belvederea (letnja rezidencija) i Nove kraljevske palate. Poseta katedrali Svetog Vita. Nastavak razgledanja pored kule Daliborke. Šetnja Malom Stranom i prelazak preko najstarijeg gradskog mosta - Karlovog mosta koji povezuje dva dela grada. Most krasi čak 30 statua religijske tematike među kojima je najpoznatija statua svetog Jana Nepomuka. Šetnja Karlovom ulicom i Starim Mestom, prolazak kroz Jevrejsku četvrt. Obilazak se završava na Starogradskom trgu gde se nalazi Većnica, Tinska crkva i stari astronomski sat koji je ujedno i simbol Praga. Transfer do hotela. Oko 15:00 časova smeštaj u hotel.  Slobodno posle podne. U večernjim časovima moguće organizovanje fakultativne vožnje brodom po Vltavi. Prilika da se otkriju lepote Praga i njegovih mostova sa reke. Večera u ugodnom ambijentu dok prekrasno osvetljene obale sa velikim brojem istorijskih spomenika lagano promiču.

2. dan (15.12.2023.) PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili celodnevni fakultativni  izlet u Češki Krumlov i zamak Hluboku. Noćenje. 
Lociran 150 km južno od Praga, zamak Hluboka proglašen je nacionalnim spomenikom kulture Češke Republike. Izgrađen je u drugoj polovini 13. veka. Njegov izgled menjao se tokom renesanse baroka, a današnji izgled je dobio u 19. veku, kada je Johann Adolf von Švarcenberg II naredio obnovu dvorca u romantičnom stilu po ugledu na dvorac Windsor u Britaniji. Dvorac danas okružuje prekrasan engleski vrt, a unutar dovrca se nalazi galerija sa bogatim slikarskim i skulptorskim  kolekcijama. Nakon posete Hluboki vožnja kroz slikovite predele južne češke do grada na Vltavi koji važi za jedan od najlepše očuvanih srdnjevekovnih gradića u u Evropi - Češki Krumlov. Grad je izgrađen u  13. veku, zbog svog autentičnog izgleda i bogatog nasleđa, 1992. je stavljen na listu UNESCO kulturne baštine. Najveća Českog Krumlova je zamak koji svojom veličinom pleni i dominira gradom. Ovo je drugi po površini zamak u Češkoj (prvi je kompleks Praškog zamka).  Obilazak spoljnih zidina zamka, katedrale svetog Vita, kuće Jakiba Krcina, baroknog pozorišta i td…Povratak u Prag u večernjim satima .

3. dan (16.12.2023.) PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i obilaske ili poludnevni fakultativni izlet za Karlove Vari. Noćenje.
Karlove Vari su  carska banja koju je pre više od šest vekova osnovao car Karlo IV, sastajalište evropske aristokratije i kulturne elite, poznate po svojih 12 lekovitih termalnih izvora i čudesnoj arhitekturi. Panoramski obilazak  mesta. Povratak u Prag u ranim popodnevnim satima.

4. dan (17.12.2023.) PRAG
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja do transfera na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 21:00 časova (let JU615). Sletanje u Beograd u 22:25 časova. Kraj programa.

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Egipat

Provedite odmor na plažama Crvenog mora

metropole

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama