Barselona

Barselona, Španija

već od 549€

Opis destinacije

Iskoristite jedinstvenu priliku da posetite jedan od najlepših evropskih gradova, Barselonu. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Tu je nezaobilazni park Guelj, Kasa Batljo, Kasa Mila (La Pedrera) i najimpozantnija od svih, Sagrada Familia. Sa Trga Katalunja zaputite se u čuvenu ulicu La Rambla na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. Uživajte u brojnim restoranima, barovima i diskotekama i prepustite se čarima noćnog života ovog prelepog grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BARSELONA
4 dana (3 noćenja) – avionom avionom
DATUMI POLASKA:
13.10.2022  
27.10.2022  
03.11.2022  
10.11.2022  

Cena putovanja sa uračunatim aerodromskim taksama i neophodnim troškovima: 549 €

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO (svi neophodni neophodni neophodni troškovi po osobi): avio i aerodromske takse u Beogradu i Barseloni (oko 58 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), avionski prevoz na relaciji Beograd-Barselona-Beograd, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje - izbor više jela), transferi i razgledanja prema programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: međunarodno putno zdravstveno osiguranje, gradske boravišne takse, troškovi Antigenskog ili Pcr testa za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko bude bio potreban, ulaznice za kulturno istorijske objekte, ulaznica za park Guell i Špansko selo i ostali fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLET
- Izlet za „Montserat i Tibidabo“. Cena 79 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Montserat - Tibidabo, ulaznica za manastir, kao i angažovanje vodiča)
- Izlet za Geronu i Figueras. Cena 75 €. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Gerona - Figueras - hotel, ulaznica za muzej, kao i angažovanje vodiča)
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

- Hotel Holiday Inn Express Barselona City 22, kategorije tri zvezdice, Barselona, 
1. dan (13.oktobar 2022.) BEOGRAD - BARSELONA.
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 03.30 sati. Let za Barselonu (JU 580) u 06.30 sati. Sletanje na aerodrom u Barseloni u 09.10 sati. Razgledanje grada koji je bio naseljen još u praistoriji gde se nalazila i grčka kolonija Kalipolis, a kasnije su ovu regiju preuzeli Kartaginjani. Tokom desetog veka oko Barselone su se borili Mavari i lokalni Katalonci, da bi na kraju trijumfovali Katalonci. Do ujedinjenja Aragona i Katalonije Barselona je bila jedan od najsnažnijih trgovačkih centara u Evropi. Ovaj veliki grad ima veliko kulturno i istorijsko nasleđe, a najpoznatije ime sigurno je ime Antonija Gaudija, španskog i katalonskog arhitekte, čijih je čak sedam dela UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. Panoramski obilazak autobusom: Olimpijska luka, crkva Sagrada familia - remek delo arhitekte Antonija Gaudija, avenija Diagonal, park Guelj, brdo Mon Žuik, Paseo de Grasija – najglamuroznija ulica Barselone, Španski trg, imponzantni spomenik Kristoforu Kolumbu, La Rambla, trg Katalonija, stara gotska četvrt. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Poslepodne odlazak sa vodičem gradskim prevozom i pešice: Gotička četvrt, najstariji deo grada, jedna od najsačuvanijih i najlepših u Evropi, sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. veka, Avenija Diagonal, najvažnija ulica koja deli Barselonu na istočni i zapadni deo; Španski trg na kojem se nalaze kongresna dvorana, Nacionalna galerija katalonske umetnosti i fontane; Kolumbov spomenik, visok 60 m i podignut na mestu gde je Kolumbo pristao brodom nakon otkrića Amerike. Mogućnost posete španskom selu (Pueblo Espanjol) koje je otvoreno kao muzej raznih kultura i građevina Španije, tako da nakon posete imate osećaj da ste posetili celu Španiju (ulaznica se plaća na licu mesta). Noćenje.

2. dan (14.oktobar 2022.) BARSELONA /MONTSERAT - TIBIDABO/.
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet za Montserat i Tibidabo. Montserat je jedno od najzagonetnijih i najlepših mesta, ne samo u Španiji nego u celom svetu. Ovde, u slikovitim stenama, sakriven je drevni benediktinski manastir istog imena iz XI veka. Manastir Montserrat nalazi se na visini od 725 metara nadmorske visine. Početkom XX veka manastir je obnovljen, rekonstrukciji je prisustvovao poznati španski arhitekta Antonio Gaudi. Manastir čuva čudotvorni srednjovekovni kip Bogorodice s detetom, koji privlači brojne hodočasnike iz celog sveta. Drvena statua ima visinu od 95 cm, izrađena od crne topole i odevena u zlatnu odeću. Ovo nacionalno svetište je zaštitnik Katalonije. U manastiru živi 80 monaha benediktinskog reda. Danas se u manastiru čuva izuzetno bogata i vredna zbirka umetničkih predmeta. Među vrednim eksponatima postoje čak i oni iz drevnog Egipta i sa Bliskog istoka. Osim njih, tu se mogu videti remek dela El Greka, Zurbarana, Caravaggia, Dalija i rana dela Pikasa. Montserrat ima dečji hor, što se smatra najstarijom školom pevanja u Evropi. Oko samostana Montserrat osnovan je 1987 godine Nacionalni park Katalonije, a planina i benediktinski samostan su popularna turistička atrakcija u Španiji. Odlazak na brdo Tibidabo, najvišu tačku Barselone odakle se pruža prelep pogled na celu Barselonu. Noćenje.

3. dan (15.oktobar 2022.) BARSELONA /GERONA - FIGUERAS – MUZEJ SALVADORA DALIJA/.
Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet za Geronu, grad sa dugom istorijom, veruje se da je osnovan oko 76. godine pre nove ere. Reka Oniar deli grad na dva dela, odvaja stari od novog. Geronu su prvobitno izgradili Rimljani kao utvrđenje, a najbolji način da se istraži srednjovekovni grad je šetnja uskim ulicama starog grada. Grad ima bogato arhitektonsko nasleđe što se najbolje ogleda u katedrali iz XI veka kao i rimskim zidinama. Između ostalog grad je poznat i po najbolje očuvanoj jevrejskoj četvrti u Evropi. Polazak autobusom do rodnog mesta čuvenog slikara Salvadora Dalija i obilazak retrospektivnog muzeja pod nazivom Museo Theatro Salvadory Gala Dali. Obilazak muzeja.. Noćenje.

4. dan (16.oktobar 2022.) BARSELONA - BEOGRAD.
Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom. Let za Beograd (JU 585) u 20.40 sati. Sletanje u Beograd u 23.10 sati.
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

- Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

PUT

Organizator putovanja je turistička agencija Putnik Travel, broj licence OTP 284/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Putnik Travel. OUP

Video

Egipat

Provedite odmor na plažama Crvenog mora

2021

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju. Agencija nastupa u svojstvu subagenta.