Barselona

Barselona, Španija

već od 706€

Opis destinacije

Iskoristite jedinstvenu priliku da posetite jedan od najlepših evropskih gradova, Barselonu. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Tu je nezaobilazni park Guelj, Kasa Batljo, Kasa Mila (La Pedrera) i najimpozantnija od svih, Sagrada Familia. Sa Trga Katalunja zaputite se u čuvenu ulicu La Rambla na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. Uživajte u brojnim restoranima, barovima i diskotekama i prepustite se čarima noćnog života ovog prelepog grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Polazak/povratak: 08.12. – 11.12.2022.  
4 dana (3 noćenja) – redovna linija Air Serbia 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja08.12.-11.12.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
Catalonia Plaza Catalunya 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi706€
Jednokrevetna soba906€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi606€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Barselona – Beograd; - Aerodromske takse za let AiSerbia u iznosu od 44.90 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola  Tesla u Beogradu 22.40 evra, aerodrom El Prat u Barseloni 21.50 evra).  
- Deca do dve godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve navedene aerodromske takse podložne su promenama i  uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Barseloni do izabranog hotela u odlasku i povratku; - Boravišne takse se računa kao fiksni iznos po danu i po osobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 3.5 € za  hotele sa 5*; 2.5 € za hotele sa 4*; 1.54 € za hotele sa 3*. Boravišne takes se plaćaju u agenciji po srednjem kursu  NBS-a na dan uplate. 
- Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča; 
- Tri noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge vodiča Big Blue-a kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; - Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti 

Napomena: Za fakultativne izlete obavezna je rezervacija i uplata u agenciji, najkasnije 7 dana pre početka  putovanja. Izleti se rezervišu i plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke  Srbije, na dan uplate. Za realizaciju fakultativnog izeta potrebno je minimum 15 putnika.


Catalonia Plaza Catalunya 4* https://www.cataloniahotels.com/es 
Hotel Catalonia Plaza Cataluña se nalazi na odličnoj lokaciji, 100 metara od trga Katalunja, jednog od najlepših trgova u  Barseloni. Ulica Rambla, najpoznatija pešačka zona u Barseloni, od hotela je udaljena 180 metara. Ulica Passeo de Gracia u  kojoj se nalaze Casa Batiljo i Casa Mila (jedne od najčuvenih građevina slavnog Gaudija) od hotela je udaljena 300 metara.  Zgrada u kojoj se danas nalazi hotel Catalonia Plaza izgrađena je 1899.godine a konstruisao ju je jedan od Gaudijevih  učenika. Zgrada je napravljena u modernističkom stilu, fasada je nedavno obnovljena ali su najzančajniji elementi konstrukcije iz perioda gradnje sačuvani. U sklopu hotela se nalazi recepcija, restoran i bar, teretana, otvoren bazen  (dostupan za korišćenje tokom letnjih meseci), spa centar (dostupan je uz doplatu). Bežični internet je dostupan u čitavom  smeštajnom objektu besplatno. Standardne dvokrevetne sobe (oko 22m2) sadrže: kupatilo (fen za kosu), klimu uređaj,  minibar (uz doplatu), sef, TV, telefon. Usluga u hotelu je bazi noćenja sa doručkom (doručak se služi po principu švedskog  stola). 
1. dan BEOGRAD – BARSELONA (08.12.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue-a u 04:45 sati. Poletanje za  Barselonu u 06:45 sati (let Air Serbia JU580). Dolazak u Barselonu u 09:25 sati. Odlazak na panoramsko  razgledanje grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz, Barseloneta, Olimpijska luka,  Hram Sveta porodica “Sagrada Familia”, avenija Dijagonal, kuće Mila i Batljo, nova Barselona, Španski trg,  Monžuik i Olimpijski prsten sa stadionom, Kalatravin toranj, Kolumbov spomenik. Transfer do hotela. Smeštaj u  hotelu. Slobodno popodne ili mogućnost fakultativnog obilaska Akvarijuma. Akvarijum Barselone je najznačajniji  zabavni i edukativni centar posvećen podvodnom svetu Mediterana - 35 akvarijuma, 11.000 životinja i 450  različitih vrsta, podvodni túnel dugačak 80 metara, šest miliona litara vode i ogroman Okeanarijum, jedini u  Evropi, pretvorio je Akvarijum u jedinstveni centar koji je posetilo više od 14 miliona turista. Noćenje. 

2. dan BARSELONA (09.12.) 
Doručak. Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili na fakultativni izleti Đirona i Figeras.  Vožnja do Đirone, grada na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine,  nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula, koje su pretvorene u vidikovac,  pruža se predivan pogled na grad i okolinu. Šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti  (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i  poseta ekscentričnom Teatru muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj  palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. (Cena izleta oko 85 €). Povratak u Barselonu. Transfer do hotela. Noćenje. 

3. dan BARSELONA (10.12.) 
Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet za Tibidabo, poseta parku  Ciutadel i etno selu Pueblo Espanjol u podnožju Monžuika. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca  Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat  Kor. Odlazak do jednog od najznačajnijih parkova Barselone, parka Ciutadela, koji se prostire na 30 hektara a  nalazi se u neposrednoj blizini istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Odlazak do etno sela Pueblo Espanjol i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina 20.veka kao izložba koja je trebalo  da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. (Cena izleta oko 69 evra). 

4. dan BARSELONA (11.12.) 
Doručak. Napuštanje hotelskih soba do 12:00 časova. Slobodan dan za individualni razgled grada ili kupovinu.  Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 20:25 sati (let Air Serbia JU585). Sletanje u Beograd u  22:55 sati. Kraj programa.


- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Video

Egipat

Provedite odmor na plažama Crvenog mora

2021

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama