Barselona

Barselona, Španija

već od 799€

Opis destinacije

Iskoristite jedinstvenu priliku da posetite jedan od najlepših evropskih gradova, Barselonu. Prošetajte ulicama grada u koji je svoj originalni pečat utkao Antoni Gaudi. Tu je nezaobilazni park Guelj, Kasa Batljo, Kasa Mila (La Pedrera) i najimpozantnija od svih, Sagrada Familia. Sa Trga Katalunja zaputite se u čuvenu ulicu La Rambla na čijem kraju se nalazi statua Kolumba okrenuta ka pučini mora. Uživajte u brojnim restoranima, barovima i diskotekama i prepustite se čarima noćnog života ovog prelepog grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BARSELONA 
NOVA GODINA 2024 

Polazak: 29.12.2023. – 02.01.2024. 
5 dana (4 noćenja) – redovna linija Wizz Air-a

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja
29.12.2023. - 02.01.2024.
5 dana / 4 noći
Broj dana / noći
Hotel Sansi Diputació 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi799€
Jednokrevetna soba1,035€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije WizzAir na relaciji Beograd – Barselona – Beograd sa  uključenim aerodromskim taksama; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Barseloni do izabranog hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča; 
- 4 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; - Prtljag – dva komada prtljaga: ručni prtljag i torba sa točkićima. Ručni prtljag do 10 kilograma, koji  može biti sa točkićima ili bez, 40 x 30 x 20 cm. Prtljag mora da stane ispod sedišta ili ispred vas. Prtljag  može biti torba za laptop, ženska tašna ili mali ranac. Torba sa točkićima do 10 kilograma, 55 x 40 x 23  koja mora da stane u odeljak iznad glave. U dozvoljene dimenzije ne ulaze ručke na torbi / točkići;  međutim točkići mogu maksimalno da uvećaju veličinu torbe za 5cm.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i  iznosiće: 3.80 € za hotele sa 4*. Boravišna taksa se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz  smeštajnog objekta. 
- Dodatni prtljag je moguće platiti na aerodromu i tom prilikom će se primenjivati trenutno važeće cene  kompanije WizzAir i aerodrome “Nikola Tesla”. Čekirani prtljag u sezoni maksimalno do 20kg: oko 79 evra (po letu, po putniku i po torbi); čekirani prtljag u sezoni maksimalno do 32kg: oko 110 evra (po  letu, po putniku i po torbi). Cene su objavljenje prema važećem cenovniku kompanije Wizz Air na dan  objavljivanja ovog programa.  
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
Sansi Diputació 4*  
Položaj: Hotel Sansi Diputacio 4* smešten je u okrugu Eixample, na 400m od Katalonskog trga, u srcu  Barselone. Mnoštvo kafića, barova, prodavnica se nalaze u blizini ovog smeštajnog objekta.Trg Katalonija i  Ulica Rambla udaljeni oko 500 metara. Mnoštvo kafića, barova, prodavnica se nalaze u blizini ovog  smeštajnog objekta. Pripada poznatom lancu hotela Eurostar. Odlična je polazna tačka za sve putnike koji  žele na što bolji način da osete atmsoferu grada. Od međunarodnog aerodroma El Prat je udaljen oko 12 kilometara.  
Sadržaj:U sklopu hotela se nalazi recepcija koja je otvorena 24h, bar, restoran. Bežični internet je dostupan u  čitavom smeštajnom objektu besplatno.  
Smeštaj: Standardne dvokrevetne sobe (15 m2) imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu,  minibar (uz doplatu), sef, SAT TV.  
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak se u hotelu poslužuje po principu švedskog stola. Hotelijer ima parvo  da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu. 

1. dan BEOGRAD – BARSELONA (29.12.2023.) 
Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 17:00 sati. Poletanje za Barselonu  u 19:30 sati (let Wizz Air W6 4115). Dolazak u Barselonu u 22:15 sati. Transfer do hotela. Noćenje. 

2. dan BARSELONA (30.12.2023.) 
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la  Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, Hram Sveta porodica “Sagrada Familia”, avenija Dijagonal, kuće Mila i  Batljo, nova Barselona, Španski trg, Monžuik, brdo odlake se pruža najlepši pogled na grad, Olimpijski prsten  sa stadionom, Kalatravin toranj, Kolumbov spomenik. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja  fakultativne šetnje, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku, najstarijim delom Barselone poznatim kao  Gotska četvrt (Barri Gotic). Ovaj deo grada lokalci nazivaju srce grada u kome iako postoje crkve iz 14. veka i  ostale srednjovekovne građevine kao i ostaci iz rimskog perioda većina zgrada je sa kraja 19. i početka 20.  veka: Trg Katalonija, ulica La Rambla, katedrala La Seu, El Born, pijaca La Boqueria (cena izleta po osobi oko  25 €, metro karta nije uključena u cenu). Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan BARSELONA (31.12.2023.)  
Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izleti Đirona i Figeras. Vožnja do  Đirone, grada na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale  kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula, koje su pretvorene u vidikovac, pruža  se predivan pogled na grad i okolinu. Šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti  (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa  i poseta ekscentričnom Teatru muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj  porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam  maestro. Svaka prostorija ovog neobičnog muzeja može se posmatrati kao svojevrsno umetničko delo. Izuzev  slika Salvadora Dalija, mogu se videti i njegove brojne, naravno neobične instalacije (cena izleta oko 85 €). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Individualni doček Nove Godine. Noćenje. 

4. dan BARSELONA (01.01.2024.) 
Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet za Tibidabo, poseta parku  Ciutadel i etno selu Pueblo Espanjol u podnožju Monžuika. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca  Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. 
Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od najznačajnijih parkova  Barselone, parka Ciutadela, koji se prostire na 30 hektara a nalazi se u neposrednoj blizini istorijskog centra  grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Odlazak do etno sela Pueblo Espanjol i poseta muzeju na otvorenom.  Pueblo Espanjol. “Špansko selo” je još jedna u nizu velikih atrakcija izgrađenih u Barseloni za Svetski sajam  1929. godine. Iako je bilo planirano da se selo sruši posle završetka izložbe zbog neočekivano velikog  interesovanja to nije učinjeno. Danas je Špansko selo svojevrstan muzej arhitekture i kulture Španije. Čini ga  117 zgrada, trgovi i ulice tipične za 15 različitih oblasti Španije. U okviru ovog kompleksa se nalazi i pozorište,  muzej savremene umetnosti, umetničke radionice i niz restorana sa specijalitetima koji potiču iz raznih  regiona Španije. Nalazi se u jednom od turistički najinteresantnijih delova Barselone (cena izleta oko 60 €).  Noćenje. 

5.dan BARSELONA - BEOGRAD (02.01.2024.)  
Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili druge aktivnosti. Transfer do aerodroma.  Poletanje aviona za Beograd u 22:40 sati (let Wizz Air W6 4116). Sletanje u Beograd u 01:20 sati (03.01.2024.).  Kraj programa.

- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Video

Egipat

Provedite odmor na plažama Crvenog mora

metropole

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama