Alpska tura

Nova godina, Švajcarska

već od 269€

Opis destinacije

Po prvi put u našoj zemlji, opet inovacija iz Fantasta! Fantastična „Heidiland Tour“, odnosno Alpska tura sa najekskluzivnijim mestima Švajcarskog alpskog masiva. Priča o devojčici Hajdi počela je davne 1880. godine, a napisala ju je Johana Špiri. Da podsetimo, reč je o romanu o događajima u životu petogodišnje devojčice u zaštiti svoga dede, u švajcarskim Alpima. Tu su i njeni prijatelji Petar i Klara, i velike avanture. Svakako, ovo je najpoznatije književno delo Švajcarske. Ekranizovana takođe, i svako ko je imao prilike da pogleda film, poželeo je da se nađe u zemlji devojčice Hajdi. To je zemlja bajki, i verovali ili ne, postoji! Maleno seoce Majnfeld poznato je kao Hajdino selo, i u svemu ocrtava tu magiju... Alpi svuda oko Vas. Snežni vrhovi, neverovatni prizori! Drevni gradovi, trgovački putevi, razbacane kolibe, kravice na beskrajnim pašnjacima... I svuda okolo odjekuje „oleleihuuuu“... Odlazimo u zemlju Hajdi. Razneženi pričom o Hajdi i divnim Majnfeldom, krećemo put svetski poznatog i ekskluzivnog ski centra Davos. Luksuz na svakom koraku, baš kako i dolikuje jednoj od najbogatijih zemalja na svetu. Potom divni Bregenc i nestvarno Bodensko jezero u Austriji... Savršena tura za sve ljubitelje neobičnih putovanja! Tura se organizuje u vreme novogodišnjih parznika kada je u gradovima posebna, bajkovita atmosfera. SREĆNA NAM BILA NOVA 2023. GODINA!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
DOČEK NOVE, 2024. GODINE!
6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
29. DECEMBAR 2023. – 3. JANUAR 2024.
FRIDRIHSHAFEN – MAJNFELD - ZEMLJA HAJDI – LIHTENŠTAJN – SENT MORIC - DAVOS - BREGENC

CENA ARANŽMANA PO OSOBI - 299 €
SPECIJALNA CENA ZA RANE PRIJAVE - 269 €

+ PAKET IZLETA ZA UPLATE U AGENCIJI
umesto 140 €  samo 110 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata:
- Celodnevni izlet Majnfeld – Vaduc/Lihtenštajn
- Celodnevni izlet Sent Moric - Davos 
- Izlet žičarom do planine Pfander
- Obilazak Fridrishafena prema programu sa uključenom kartom voza u jednom pravcu

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
- smeštaj u u hotelu sa 3* u regiji Bodenskog jezera u Nemačkoj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak - samoposluživanje/“buffet“)
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Bregenca prema programu putovanja
- usluge profesionalnog turističkog vodiča
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- sve ostale nepomenute usluge
- ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- obavezno međunarodno zdravstveno (može se kupiti u agenciji)
- doplatu za jednokrevetnu sobu – 135 €
- doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
- doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi za oba noćenja 5 € po osobi – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:
- Celodnevni izlet Majnfeld – Vaduc/Lihtenštajn – 40 €
- Celodnevni izlet Sent Moric – Davos – 60 €
- Izlet žičarom do planine Pgfander u Bregencu – 25 €
- Obilazak Fridrihshafena sa uključenom voznom kartom u jednom pravcu – 15 €
HOTEL „IBIS FRIEDRICHSHAFEN AIRPORT MESSE“ 3***, Fridrihshafen ili sličan
Hotel se nalazi na aerodromu, oko 6 km od centra Fridrihshafena. Sa centrom grada je povezan direktnom železničkom linijom, a stanica voza se od hotela nalazi na svega 200 metara. Hotel pripada jednoj od najvećih hotelskih grupacija na svetu „Accor“, odnosno „Ibis“, te poseduje standardizovanu uslugu. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, lobi, WiFi konekciju, salon za posluženje doručka... Sobe su standard kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, TV Cab., centralni grejni sistem, klima uređaj.

1. dan (Petak 29. decembar)   Polazak iz Beograda (Sava centar), i iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) – polazak je u popodnevnim satima oko 18h. Putovanje preko Hrvatske, Slovenije i Austrije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Subota 30. decembar)   FRIDRIHSHAFEN   Jutarnja vožnja preko divnih alpskih predela Austrije i dalje preko bajkovite Bavarske ka obali Bodenskog jezera. Dolazak u FRIDRIHSHAFEN u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Fakultativni polazak vozom do centra grada i obilazak grada. Grad se nalazi na obali Bodenskog jezera, odnosno jezera Konstanc kako ga nazivaju u Nemačkoj. Pripada pokrajini Baden-Virtemberg. Šetnja jezerskom promenadom i razgledanje zanimljivog istorijskog centra kojim dominira zamak, nekadašnja opatija iz 11. veka. Uz zamak se nalazi i dvorska crkva izgrađena u raskošnom baroknom stilu. Grad je poznat kao mesto u kojem je živeo grof Cepelin, izumitelj Cepelina. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i večeru u nekom od tradicionalnih gasthofa. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (Nedelja 31. decembar)   MAJNFELD - VADUC   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili u 9h polazak na fakultativni izlet. Odlazak do MAJNFELDA, odnosno zemlje Hajdi. Seoce Heididorf sa autentičnim alpskim kolibama, razbacanim u zelenilu livada, sa zaleđem Alpa... Nestvaran, i zaista bajkoviti prizor. Tu je i Hajdina kuća, fontana... Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu i individualnu posetu Heididorfu. Oko 14h odlazak do malene kneževine Lihtenštajn i poseta glavnom gradu VADUCU. Po dolasku sledi kraći obilazak grada kojim dominira Kneževski zamak – tvrđava. Slobodno vreme do 19h. Povratak u hotel oko 20.30h. Priprema za „najluđu noć“. DOČEK NOVE GODINE na trgovima i ulicama Fridrihshafena. Noćenje.

4. dan (Ponedeljak 1. januar)    SENT MORIC - DAVOS  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 11h na celodnevni fakultativni izlet. Putovanje kroz idilične alpske predele Švajcarske do ekskluzivnog ski-centra SENT MORIC. Po dolasku (oko 14.30h) kraća organizovana šetnja centrom grada i slobodno vreme do 17h. Odlazak u luksuzni ski-centar Švajcarske DAVOS. Gradićem dominira toranj Protestantske crkve Svetog Jovana. Takođe, u Davosu ćemo videti i veliki, savremeni Kongresni centar u kojem se svake godine održava Svetski ekonomski forum (WEF). Slobodno vreme do 21h. Povratak u hotel oko 23.30h. Noćenje.. 

5. dan (Utorak 2. januar)    BREGENC  Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Odlazak do prestonice austrijske savezne pokrajine Forarlberg, prelepog grada BREGENCA koji se nalazi na obali divnog Bodenskog jezera. Po dolasku u Bregenc, sledi obilazak grada uz razgledanje Gornjeg grada, ili starog grada sa prepoznatljivom baroknom arhitekturom i divnim tornjem Svetog Martina. Potom sledi odlazak do novijeg, Donjeg grada i razgledanje: betonski porše, najuža kuća Evrope, mlečna pečurka, luka grada na jezeru,... Slobodno vreme za šetnju, uživanje u kafeima i elegantnim restoranima. Fakultativno, odlazak gondolom do Pfender planine koja pripada alspskom masivu. Gondola ide do visine od 1064 m. Sa vrha planine pruža se nestvaran pogled na Bodensko jezero, celi grad i obližnji deo Bavarske u Nemačkoj. Na planini Pfender nalazi se i nekoliko izletišnih tačaka, kao i divni tradicionalni alpski restorani – Gasthofi. Takođe, ovde se nalazi i sjajan mali Alpski park sa primercima alpske divljači. Nakon slobodnog vremena, povratak gondolom do centra grada. Slobodno vreme.  Polazak ka Srbiji oko 21.30h. Noćna vožnja preko Austrije, Slovenije, Hrvatske...

6. dan (Sreda 3. januar)  Dolazak u Novi Sad i Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Egipat

Provedite odmor na plažama Crvenog mora

metropole

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju. Agencija nastupa u svojstvu subagenta.