Italija

Italija nudi skijašima brojne ski centre koji u kombinaciji sa „dolce vitom" daju posebnu čar zimskom odmoru. Svetski je poznato skijaško odredište. Torino 2006. i Cortina d'Ampezzo 1956. su bili domaćini zimskih Olimpijada. Pored brojnih lokacija u Dolomitima, svetski poznat je i Bormio kao sedište Svetskog prvenstva 1985 i 2005. Osim toga tu je i Livigno smešten u bescarinskoj zoni ili Madonna di Campiglio u Trentinu.
Predivni predeli, vrhunski pripremljene staze, odlična apres ski ponuda, samo su neki od razloga zbog kojih morate posetiti neko od italijanskih skijališta. Skijališta u Italiji omiljena su destinacija iskusnijim skijašima, jer imaju dovoljan broj strmih i zahtevnih ski staza, a relativna blizina skijališta u Italiji omogućava kvalitetno zimovanje.

Skijališta su smeštena u njenom severnom, alpskom delu a najveća grupacija Dolomiti Superski su ono što svakako ne treba propustiti, s obzirom da jedan skipas pokriva 12 fantastičnih skijališta i više od 1220 km staza. U mestima kao što su Madonna di Campiglio, Folgarida, Marilleva, Paganella, Andalo, Passo Tonale, Bormio ili Livigno, dočekaće vas uvek ležerni i prijateljski raspoloženi domaćini, dobra hrana i još bolje piće, restorani, picerije, pubovi, apres ski barovi, kao i prohodni putevi očišćeni od snega i ski busevi koji saobraćaju u tačno dogovoreno vreme.

U svakom većem centru ćete uz navedeno naći i svojevrsni javni sport-wellnes centar gde možete klizati, plivati, igrati tenis, a nakon toga se opustiti u vrućim isparavanjima neke od brojnih vrsta sauna. Sve to nudi i većina hotela uz isto tako povoljne cene.Sve ovo, skijališta u Italiji svrstava u sam vrh skijaške ponude, garantujući sneg i propratne sadržaje za sve skijaše, a vaše zimovanje čine nezaboravnim. Ono što Italijani vole isticati kao svoju prednost jeste pretežno sunčano vreme (u proseku 8 od 10 sunčanih dana). Jednostavno, čini se da italijanski „la dolce" vita živi i visoko na severu.

Kontakt

  • Jurija Gagarina 231, TC Enjub, prizemlje, lokal 148,
    11070 Novi Beograd, Srbija
  • (+381) 011 627 34 37
  • (+381) 060 627 34 37   -   (+381) 064 18 35 815

U našoj agenciji imate kompletnu ponudu svih agencija ne samo na teritoriji Beograda, već cele Srbije. Cena, uslovi prodaje, isti su kao kod agencija organizatora, samo što Vi štedite vreme jer ne morate da idete od agencije do agencije.

Top
Sajt www.mtours.rs koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. More details…